Key Ödemeleri İçin İtiraz Dilekçesi

İşte KEY’e itirazın yolu

KEY ödemelerinde bazı hak sahipleri umduğunu bulamadı. İsmi olmayan ve beklediğinden az alanlar için son itiraz tarihi 27 Ekim. Sosyal güvenlik uzmanı için itiraz dilekçesi hazırladı. İşte itiraz için yapılması gerekenler...

Konut Edindirme Yardımı ödemeleri nihayet başladı ancak alınan tutarlar birçok hak sahibini hayal kırıklığına uğrattı. Adına 7 ay KEY ödentisi yatan bir çalışan 680 YTL alırken, 1987-1995 yılları arasında çalışanın aldığı KEY tutarı ise 28 YTL’de kaldı. NTVMSNBC de dün benzer bir olaya tanık olmuş; 21 YTL alan işçi emeklisinin asıl alacağının 1.277 YTL olduğu ortaya çıkmıştı.

Ödemeler 8 Ağustos’ta son bulacak. Ancak aldığı KEY tutarını yetersiz bulanlar ne zamana kadar itiraz edecek? Hak sahiplerinin itiraz için ne yapması gerekecek?

İTİRAZ SÜRESİ NE ZAMAN DOLUYOR?
Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel, 5664 sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanun gereğince, listelerde isimleri olmayan veya ismi olduğu halde rakamı az çıkan hak sahipleri ile bunların mirasçılarının, 27 Temmuz 2008 ile 27 Ekim 2008 tarihleri arasında itiraz edeceklerini söyledi. Bu tarihten sonraki itirazlar geçersiz olacak.



ÖRNEK İTİRAZ DİLEKÇELERİ


Kamu görevlileri için itiraz dilekçesi

Özel sektör çalışanları için itiraz dilekçesi