3 Key Ödemeleri Listesi

Key ödemesi yapan üç kişiden 2’si alamayınca hükümet tekrar ödeme yapmaya karar verdi. üç milyon hak sahibi ile iki milyon kişiden oluşması bekleniyor.

KONUT Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinden yararlanamayanlar için ek liste hazırlanması kararlaştırdı. Buna göre, halen devam eden ödemelerin ardından hazırlanacak yeni listeyle, ödemelerden yararlanamayanlara hak tanınacak. Listelerle ilgili çalışmalar başladı. ödemesi başlıyor. Key ödemesinden sadece ödeme alamayanlar yararlananbilecek. Ek listenin, vatandaşlık numarası tespit edilemeyen ve sicil numarası bulunan 1. KEY ödemeleri için hazırlanacak olan ek listede, vatandaşlık numarası bulunamayan hak sahipleri, kamu kurumları tarafından bilgileri postayla gönderilen hak sahipleri ile listelerde yer almayanların isimleri yer alacak. Bu itirazlar sonucunda yeni tutarlar da devlet tarafından ödenecek. KEY hak sahipleri üç ay içinde itiraz edebilecekler. 8. KEY ödemelerinin başlamasıyla birlikte, birçok hak sahibinin isminin listede yer almadığı ortaya çıktı. Böylelikle KEY ödemesinde madur durum kalmamış olacak. iki MİLYON KİŞİYE ÇIKABİLİR Star Gazetesi’nin haberine göre 2. İkinci etap ödemelerin sağlıklı yapılması için yeniden KEY listesi hazırlanması kararlaştırdı.

Bu listede, alacağı tutarı itiraz ederek, tutarın yükselmesini sağlayan hak sahiplerinin de isimleri yer alacak.Konut Edindirme Yapısı altında alınan KEY paralarının 2. 2. beş milyon hak sahibinin ödemesiyle ilgili çalışmaların sona ermesinin ardından, yeni listedeki hak sahiplerine ödeme yapılacak.