Key Ödemeleri Ramazanamı Kaldı?

1 Yıldır Türkiye gündeminde KEY ödemelerinin ne zaman yapılacağı tartışılıyor. KEY ödemelerinde ilk listeler Temmuz 2008 de açıklanarak Ziraat Bankası şubelerinden ödenmeye başlamıştı. Bu konu ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı kamu kurumlarına ve Valiliklere yazı göndererek Listelerin en kısa süre de Emlak Bankasına gönderilmesini istedi. “Bu konuda süreç, bir zaman söylemek yanıltıcı olur” diyen Sayın, çok fazla düzeltme geldiğini, gece-gündüz çalışılmasına rağmen tarih belirleme imkanı olmadığını kaydetti. Sosyal Güvenlik Kurulu-SGK listeler üzerinde ki kontrollerini ve sigorta numarası eksiklerini gidererek listeleri Emlak Bankasına gönderecek. Parti KEY ödeme listelerinin açıklanması bekleniyor şu anda. altı bine yakın kurumdan düzeltmeler geldi, gelmeyen kurumlar da var” dedi.

Umarız en geç Ramazan Bayramına KEY ödeme listeleri açıklanarak Ziraat Bankası şubelerinden ödenmeye başlanır. Emlak Bankası’n da yapılacak olan, listeler üzerinde ki ayıklama ya da birleştirme çalışmalarının ise en az iki ay süreceği ön görülüyor. Yetkililer Listelerin 28 Temmuz 2009 tarihine kadar açıklanarak ödemelerin yapılacağını belirtiyorlar. Üstelik tüm dünyayı ve Türkiyeyi etkileyen finans krizi ile birlikte hak sahipleri umutla 2. KEY-Konut edindirme Yardımı tutarına itiraz süresinin Aralık 2008 de sona ermesi ile 2. Bu açıklamalar arasında bir çelişki görülüyor.

TC Kimlik Numarası ya da sosyal güvenlik numaralarının listelerde yer almamsından dolayı bir kısım hak sahibine ödeme yapılamamıştı. Ödeme tarihine ilişkin bir soru üzerine Sayın, tarih verme imkanı olmadığını, henüz bilgilerin giriş işlemlerinin bitmediğini yineledi. Key ödemelerinin ne zaman biteceğini henüz bilmiyoruz. Parti ödemenin yapılmasını bekliyor. Hatta bir çok kişi KEY ödeme tutarlarının eksik olduğunu belirtmiş,bunun ardından bazı evrakların imha edildiği haberleri yankılanmıştı. Bu iki aylık çalışmaların ardından KEY ödeme listeleri son halini alarak yayınlanması için Emlak Konut GYO’ya gönderilecek.Konut Edindirme Yardımı-KEY ödemeleri yardım olmaktan çıktı da adeta kabusa döndü.